Въпроси и отговори свързани с ваучера, който получавате при покупка в Rio.bg

Какво представлява ваучера?

Ваучерът е документ, който получавате в електронен вид в профила си, след като успешно заплатите направената от вас поръчка в Rio.bg. Необходимо е да разпечатате ваучера и да отидете с него на място при съответния търговец, за да използвате услугата, за която сте платили. Ваучерите съдържат два уникални шестцифрени номера – номер на ваучера и секретен код. Те са изписани в горната му дясна част. За да използвате намалението и отстъпката по закупената от вас услуга, е необходимо да предоставите на търговецa предоставящ услугата номер на ваучер и секретен код към него за валидация

Нямам как да разпечатам ваучера, как да постъпя?

Ние от Rio.bg Ви съветваме да разпечатате ваучера и да използвате услугата. В случай, че срещнете затруднение, запишете някъде номера и секретния код на ваучера. При представяне при търговеца, там ще валидират ваучера и ще Ви обслужат. Поради спецификата на обслужване за някои от офертите е задължително ваучерът да бъде разпечатан. Можете да вземете вашия ваучер и като SMS в телефона си. Трябва само да отидете в страницата Моите ваучери и да използвате опцията Изпрати на телефон.

Всеки ваучер, с който сте се сдобили, е достъпен и в електронен вид в личния Ви профил в Rio.bg, в страница Моите ваучери, можете да го свалите в PDF или Doc формат и да го покажете на търговеца, когато желаете да използвате услугата. За използването на ваучера не е задължителна легитимация с документ за самоличност, и името, отбелязано на ваучера, не е необходимо да съвпада с името на човека, който го притежава.

Искам да подаря ваучер?

Ако желаете да направите подарък на любим човек, трябва при запазване на ваучер да използвате опцията „ваучер за подарък“ На подаръчните ваучери няма отбелязана цена на услугата.

Кога да използвам ваучера си?

Във всеки един ваучер са описани подробно конкретните условия за ползването му. Във всеки ваучер е посочен периодът, в който можете да го използвате.

Валидирането на ваучерите, закупени от Rio.bg, се извършва при съответния търговец, за когото са предназначени. Всеки закупен ваучер при предоставяне удостоверява това, че сте закупили и имате право да използвате услугата, която сте заплатили.

Проблеми с валидиране на ваучер

Ако при проверка от страна на търговеца ви бъде заявено, че вашият ваучер е невалиден, моля проверете дали сте предоставили коректно номер на ваучер и секретен код.

Изтекъл ваучер

Всеки ваучер има срок, в който може да бъде използван. Този срок е отбелязан нагледно в условия за ползване на ваучера. След изтичане на срока на ваучера, можете да използвате вашия ваучер, като е необходимо да доплатите пълната сума на услугата на търговеца при предоставяне на ваучера.

При проблеми с използването на вашия ваучер ни пишете на info@rio.bg