Офертата, която разглеждате, е изтекла! Виж още подбрани оферти за теб

Виж други оферти в Култура »

Гледайте представлението "Великденско вино" на 17 Ноември от 19:00 часа на сцената на Театър Възраждане

Гледайте представлението "Великденско вино" на 17 Ноември от 19:00 ч. в Театър Възраждане

1200 лв. 18.00лв.

Поръчай Отново

Гледайте представлението "Великденско вино" на 17 Ноември от 19:00 часа на сцената на Театър Възраждане

 • 18.00лв
 • 6.00лв
 • 33%

Офертата изтича след:

  • 00часа
  • 00минути
  • 00секунди
 • 2 Купени ваучери
12.00лв.
Къде душата се оказва по-слаба от характера? На този въпрос се опитва да отговори Театър Възраждане в представлението "Великденско вино". Свежен Младенов получава приз за "Главна мъжка роля"за ролята на поп Кръстьо в постановката, а Весела Василева е номинирана за изгряваща звезда. Спектакълът е номиниран и за най-добро представление.

Представлението "Великденско вино" на 17 Ноември от 19:00 часа:
• Странични места - за 12лв.
• Фронтални места - за 14лв.

• Жанр: Драма.
• Времетраене: 65 минути.

Условия за ползване:

• Валидност на ваучера: на 17 Ноември 2018г. 
• Ваучерът важи за едно лице.
• Препоръчителна възраст: 12+ години.
• След закупуване на ваучер е необходима резервация, на посочените в контакти телефони.
• В деня на представлението е необходимо да предоставите разпечатан ваучера на касата на театъра 30 минути преди началото на постановката.

Любопитно:

Режисьор: Весела ВАСИЛЕВА
Сценография: Весела ВАСИЛЕВА и Борислав Тонев-Бъки
Актьори: Свежен МЛАДЕНОВ и Йордан РЪСИН
Фотограф: Георги Златарев

Трагическият характер на българската ирония
„Великденско вино” от Константин Илиев

Ловеч, Вароша, Великден, сутринта. Църквата Успение Богородично е празна и литургията не може да се състои. Виното, Христовата кръв, и хлябът, Христовата плът няма на кого да бъдат раздадени. Верен или неверен, слухът, че именно поп Кръстьо Никифоров е предателят на Левски, е накарал всички жители на града да отидат в другата църква. Поп Кръстьо е сам със своя ням клисар. Изправен пред факта на общественото отхвърляне, но и пред друг - голямата вероятност да бъде убит, той трябва да действа. Трябва да узнае и разясни - за себе си и за целия отсъстващ свят - как и защо е извършено предателството. Както в криминалния роман (по Цв. Тодоров) пред очите ни се разгръщат едновременно две истории: едната завършена - тази на престъплението, и едната незавършена - тази на разкриването на престъплението. Само че сега престъпникът и разследващият са едно и също лице. Географията, топонимията, местата и пътищата, имената, дните, часовете - като линии на карта - се събират в една точка - монолога на Кръстьо Никифоров. Той знае истината и същевременно не я знае. Защото като всеки трагически характер, и този не познава докрай самия себе си. И той тръгва към това познание, въоръжен с най-острия инструмент -всепроникващата българска ирония. Трезвият му сарказъм просмуква всичко, за което говори - истините, мненията, фактите и историческите му заключения. За неговия светски мислещ ум и характер, надарен с всички лидерски качества, няма табута, няма неразрешим въпрос. Неговият нонконформизъм никога не е бил роля или маска, претенция на посредствен човек. Той никога не е бил посредствен човек. Анализът му на българското революционно движение стига до някаква раблезианска сатира, карнавалност и обезоръжаваща компетентност. Такъв човек не би предал. Нито Левски, нито друг. И все пак предателството е извършено. И не за пари, и не от страх. Къде се пречупва този дух и къде душата се оказва по-слаба от характера? Този ироничен, енигматичен и проникновен текст съдържа именно този въпрос. На този въпрос се опитва да отговори и представлението.

Галерия

Офертата е предоставена от Театър "Възраждане"

Театър Възраждане е най-малкият театър в България, където магията на театралното изкуство се случва точно пред очите Ви. В залата има едва сто места, а близостта с актьорите Ви прави непосредствен съучастник в тяхното дело. На сцената на театъра се играят както представления за деца, така и за... е, за пораснали деца, а в афиша му смело присъстват имена като Стоянка Мутафова, Стефан Мавродиев, Христо Гърбов, Даниел Цочев, Мариана Жикич, Свежен Младенов, Роберт Янакиев и много други.

 • Малина Иванова Аватар
  Малина Иванова

  Постановката беше чудесна

 • Димитрова Аватар
  Димитрова

  много добри актьори

 • A. Nakova Аватар
  A. Nakova

  Страхотни аетисти.Представлението”Макс и Мориц”заслужава да се гледа на много по-голяма сцена.За 2 път с моите деца го гледаме и те се забавляват страхотно.Браво на всички артисти!

 • Елена Кръстева Аватар
  Елена Кръстева

  Страхотна постановка! Заслужава си да се гледа!

Адрес и Контакти

Театър

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола

За 2484  дни публикувахме 48,315 оферти и Ви спестихме 21,170,273 лв. 

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола