Офертата, която разглеждате, е изтекла! Виж още избрани категории оферти за теб

В момента сме ви локализирали в гр. Национални. Изберете вашия град от тук.

Офертата, която разглеждате в момента е за гр. Варна

"Ричард III" от Шекспир - откриване на ОСНОВНА СЦЕНА на 23.11 за 7,49 лв.! VIP места за хитовото представление в Драматичен театър Варна!

749 лв. 15.00лв.

Поръчай Отново

"Ричард III" от Шекспир - откриване на ОСНОВНА СЦЕНА на 23.11 за 7,49 лв.! VIP места за хитовото представление в Драматичен театър Варна!

 • 15.00лв
 • 7.51лв
 • 50%

Офертата изтича след:

  • 00часа
  • 00минути
  • 00секунди
 • 52 Купени ваучери
7.49лв.

Достойно откриване на ОСНОВНА СЦЕНА с предтсавление, което има 3 престижни награди ИКАР 2012, с прочута история за жесток владетел, с пищни костюми и декори, с цяла плеяда талантливи актьори- класиката "Ричард III" от Шекспир.

Не си мисли, че Шекспир е скучен или неразбираем! Та той е писал пиесите си за народа- силни страсти и опасни интриги! Наслаждавай се на качествено театрално представление-

"Ричард III" за 7,49 лв. на 23.11 в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Варна

Условия за ползване:

Условия:

 • Ваучерът е валиден за 23.11.2012г.от 19часа
 • Важи за един човек.
 • След закупуване на ваучера трябва да отидете в билетната каса на театъра,за да ви издадат билет срещу него
 • Работно време на касата - 11-14ч и 15-19ч. всеки ден; събота 11-18ч.; неделя почива
 • Продължителност на представлението:3 часа с антракт
 • Редовете определени за клиентите на Rio.bg са от 1о-ти до 15-ти ред,това са VIP места!


РИЧАРД III
от Уилям Шекспир
Сценичен вариант и режисура ПЛАМЕН МАРКОВ
Сценография и костюми МИРА КАЛАНОВА
Композитор КАЛИН НИКОЛОВ
Асистент режисьор МАРГАРИТА МАЧЕВА

Любопитно:

С 3 награди ИКАР 2012 Варненският „Ричард III” отбеляза рядък рекорд в историята на българските театрални награди
На церемонията по повод Световния ден на театъра 27 март постановката "Ричард III" от Уилям Шекспир на Театрално-музикален продуцентски център Варна – Драматичен театър „Стоян Бъчваров”, с режисьор проф. Пламен Марков, бе удостоена с най-много награди ИКАР 2012. Три отличия ИКАР, придружени с така желаната от всички български театрали статуетка, получиха Стоян Радев за главна мъжка роля, Калин Николов за авторска музика и екипът на театъра за майсторско техническо осъществяване.
В историята на българските театрални награди - ИКАР на Съюза на артистите в България (от 1974 г. с прекъсвания) и АСКЕЕР на фондация „Академия АСКЕЕР” (от 1991 г.) подобни случаи са рядкост, уточни театроведката Камелия Николова, също носител на ИКАР 2012 за критическия текст, издание на БАН „История на българския театър”, т. 4 „Българският театър между двете световни войни на XX век”, в съавторство с Николай Йорданов, Ромео Попилиев, Виолета Дечева и Йоана Спасова.
Мнозина отбелязват, че с тези отличия Варненският „Ричард III” е станал спектакъл на театралната 2012 година. По този повод проф. Марков коментира: „За мен е голямо удовлетворение, когато в мои спектакли актьорите постигат ролите на живота си. Преди Стоян Радев това се случи с Ирини Жамбонас - АСКЕЕР 2002 за главна женска роля в „Хубавата Клара” от Райнер Вернер Фасбиндер и с Веселина Михалкова – АСКЕЕР 1999 за поддържаща женска роля в “Зидарите и попа”, мой авторски спектакъл по Ю. П. Тодоров, поп Минчо Кънчев и Софроний Врачански в ДТ Сливен.
Хубаво е, че „Ричард III” превърна четирите номинации в три награди ИКАР. Поздравявам отличените Стоян Радев, Калин Николов и техническия екип, чиято награда ИКАР би била немислима без прекрасната работа на сценографа и костюмографа Мира Каланова, номинирана за ИКАР. Радвам се за успеха. И точно сега искам да кажа на екипа, че наградите са важни, но истинското удоволствие в театъра носи трудът. Това е удоволствието, в репетиционния процес, докато се колебаеш и търсиш, да разбереш в даден момент, че си намерил вярното решение. То е, което прави твореца истински щастлив. Вярвам, че Варненския драматичен театър ще поднесе на публиката още много стойностни спектакли.”

Офертата е предоставена от Драматичен театър Варна

Драматичен театър “Стоян Бъчваров” е репертоарен театър. В продължение на девет десетилетия той води успешен диалог със своята публика, търси нови форми на театралния език при реализирането на пиеси както от световната и българската класика, така и от съвременната драматургия. Всеки творчески сезон ДТ “Стоян Бъчваров” поддържа в афиша си по 14 заглавия, 6 от които премиерни, като всеки месец посреща в своите салони по 3 500 зрители.

Варненският театър е обърнат с лице към всички възрастови групи, но преимущество имат спектаклите адресирани към младата публика. През последните няколко години млади български режисьори и сценографи срещат разбиране и възможност за реализиране на неконвенционалните си творчески проекти на Варненска сцена. Варненският театър е домакин на Международния театрален фестивал “Варненско лято”, който се провежда всяка година между 1 и 11 юни.

На варненска сцена са започнали творческия си път много известни актьори. Днес постоянният творчески състав наброява 22 актьора. Трупата е силна, професионална, с голям творчески диапазон. Най-изявените български режисьори с удоволствие работят на варненска сцена заради добрата работна атмосфера и творческата толерантност между поколенията, утвърдени през годините.

Драматичен театър - Варна е млад по дух театър, който приема предизвикателствата на времето и съвременните тенденции в изкуството. Той не се страхува да прекрачи отвъд познатото, отвъд традиционното разбиране за театър. Неговата цел е създаването на продукция, която достойно да участва в диалога между културите на страните от Европейската общност.

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола

За 2267  дни публикувахме 40,202 оферти и Ви спестихме 18,864,907 лв. 

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола