Офертата, която разглеждате, е изтекла! Виж още избрани категории оферти за теб

Екскурзия до Черноморска Турция! 8 нощувки със закуски и вечери, автобусен транспорт и екскурзовод, от Елени Травел

Екскурзия до Черноморска Турция! 8 нощувки със закуски и вечери, транспорт и екскурзовод

115000 лв.

Поръчай Отново

Екскурзия до Черноморска Турция! 8 нощувки със закуски и вечери, автобусен транспорт и екскурзовод, от Елени Травел

Офертата изтича след:

  • 00часа
  • 00минути
  • 00секунди
 • 4 Купени ваучери
1150.00лв.

Свързвате Турция само с Истанбул и големите туристически курорти? Елени Травел ви предлага да се докоснете до непознатата Черноморска Турция! Този регион, той ще ви очарова със своята неподправена атмосфера, която е запазена не само в архитектурните забележителности, но и в самите хора! 

Екскурзия до Черноморска Турция с включени 8 нощувки със закуски и вечери, автобусен транспорт и екскурзовод - за 1150лв.

• Варна - Истанбул - Амасра - Сафранболу - Самсун - Орду - Амасия - Чорум - Ескишехир - Бурса - Варна.
• ЕКСКУРЗИЯТА Е ПОТВЪРДЕНА И ПЪТУВАНЕТО Е ГАРАНТИРАНО.

Ваучерът включва:
• Транспорт с лицензиран автобус;
• Напитки по време на пътуването;
• 8 нощувки, от които:
• 1 нощувка със закуска в Истанбул;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Сафранболу.
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Самсун;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Орду;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Амасия;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Чорум;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Ескишехир;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Бурса;
• Лицензиран турски екскурзовод на български език ,придружаващ груата през цялото време и беседи във всички обекти.
• Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро.

Условия за ползване:

• Валидност на ваучера: до 9 Септември 2018г.
• Дати на екскурзията: 1 Септември (отпътуване от Варна), 9 Септември 2018г (пристигане обратно във Варна).
• ЕКСКУРЗИЯТА Е ПОТВЪРДЕНА И ПЪТУВАНЕТО Е ГАРАНТИРАНО.
• Един ваучер е за един човек, настанен в двойна стаям при двама настанени.
• За деца и трети възрастен в двойна стая е нужно запитване към туроператора.

Пакетната цена НЕ включва:
• Медицинска застраховка за лица от 65 г. до 70 г. - 10лв.
• Всички входни такси по обектите;
• Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория - 20 евро, за деца до 12 г. - 18 евро.
• Рибна вечер в Истанбул - 22 евро.
• Обеди - около 50 евро за всички обеди;
• Напитките по време на хранене;
• Разходи от личен характер.

Сборни пунктове:
• Варна: Пред Катедралата;
• Бургас: Бензиностанция OMV до хотел Мираж.

Необходими документи:
• Задграничен паспорт, валиден минимум 2 месеца от датата на отпътуване;
• Ако дете пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето (задграничен паспорт) + 2 копия от акта за раждане.
• Агенцията не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Допълнителни условия:
• Агенцията не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.-
• Всеки може да закупи неограничен брой ваучери.
• След закупуване на ваучер е необходимо да потвърдите резервацията, на посочения в контакти телефон.
• Необходимо е да предоставите разпечатан ваучер на доставчика на услугата.

Програма на пътуването

Ден 1: Варна – Истанбул 08.00 – Тръгване от Варна – пред Катедралата; 11.00 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя. Спиране за обяд. Около 16.30 – Настаняване в хотел 3 * в Истанбул. Кратък брифинг от фирмата партньор,среща с екскурзовода. За желаещите – ранна вечеря в рибен ресторант – 22 евро на човек /без напитки / Нощувка. Километри за деня: 450 км.

Ден 2: 5. 00 ч. Истанбул – Сафаранболу. Редовни почивки по - пътя. Спиране за обяд Вечерта пристигаме в Сафранболу . Вечеря в хотела. Нощувка. Километри за деня: 409 км.

Ден 3: Сафранболу – Самсун
Километри за деня: 435 км Закуска в хотела Туристическа програма в Сафранболу . Град Сафранболу (Safranbolu)- с най- красивите къщи , се намира в област Карабюк, Турция, на около 90 км. от Черно море. Той е с древна история и забележителна архитектура, превърнала го в една от най-интересните туристически дестинации в района. Известен е като производител на най-качественият шафран в света, откъдето произхожда и името му. Сафранболу става известен обаче не с шафрана, а с историческия си център, който през 90-те години на миналия век започва отново да гъмжи от живот, а старите къщи масово започват да се ремонтират, без да се променя видът им, запазил се от периода на 17-19 в. В центъра на Сафранболу преобладават тесните едни от най-хубавите къщи, характеризиращи се с типичен османски архитектурен стил. В момента в града има 25 джамии, 5 хамама, 3 кервансарая, 5 тюрбета, 8 исторически чешми и 300 запазени къщи в османски стил. Една от забележителностите на Сафранболу е Кристалната тераса /CAM SEIYR/, която се намира в Каньона Токатлъ. Построена е над 80 метра дълбокият каньон , площта е 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души, калдъръмени улички, на които са се сгушили белосани къщи с дървени греди. През този период са изградени Сафранболу е известен като град-музей на открито, така че си заслужава да се разходите из цялата му стара част. Основните забележителности в града са от далечната 1322 г. Това са Старата джамия, мохамеданското богословско училище и старата баня. В разходката ни из центъра на Сафранболу задължително ще включим и посещение на Къщата на управителя. Тя е с много богато минало и наскоро реставрирана с мебелировка от преди 200 години. Ще разгледаме Слънчевия часовник, множеството стари мостове .Следват посещения на: Конаците на Шафранболу, Държавния конак, Часовниковата кула, Джамията на Мехмет паша и, разбира се ще пием чай от шафран! След обяд потегляме за Самсун Настаняване в Самсун. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 1 4: Самсун – Орду
Километри за деня: 152 км. Закуска в хотела. Туристическа програма в Самсун - "ЗЕНИЦАТА НА ЧЕРНОМОРИЕТО" Самсун с основание може да се нарече родно място на турската република. На 19 май 1919 г. Мустафа Кемал Паша и неговите съмишленици пристигат в града с кораба „Бандърма”. Това се приема за начало на кемалистката революция. Местните жители се гордеят с това събитие. Историческият кораб „Бандърма” днес е превърнат в музей. Слизането на Ататюрк на самсунския бряг е възпроизведено като огромна композиция от бронзови фигури, които изглеждат като истински. Гръцкият хотел, в който навремето е отседнал бащата на турската република, днес е превърнат в музей – „Гази мюзеси”, където се съхраняват оригинални снимки и документи, свързани с раждането на Нова Турция.. Отпътуваме за Орду “Karadeniz’in L’Ordu”/ Лордът на Черноморието / По пътя ще минем през най-дългият тунел в Турция , ще направим фотопауза на реката Йешил ърмак/ Зелената река/. Следва туристическа програма в Орду. Изкачване с бърз лифт на хълма Бозтепе, който се намира на надморска височина 475 метра и от който се открива прекрасна панорамна гледка към града , всепризната столица на лешника и най- красивият град на Турското Черноморие. Ще пием чаша ароматен чай от най- известният с чая си район на Турция и се спускаме обратно с лифта до града ,където ще изчака автобуса . Градът е известен и с факта ,че тук се построи първото летище в Европа на изкуствен остров /2015 г./. При създаването на острова е използвана изключително модерна технология ,която пречи на вълните да нанасят щети на летището , а на пистата е положен специален вид асфалт .Разположено е на 1,8 млн.кв.м Следва разходка из града , ще пазаруваме и ще опитаме от сладкишите, характерни за този район . Настаняване в хотела . Вечеря. Нощувка.

Ден 5: Орду – Амасия
Километри за деня: 280 км Закуска в хотела . Потегляме за Амасия – « ГРАДЪТ НА ПРИНЦОВЕТЕ « .Туристическа програма в Амасия – град известен с прекрасните си къщи ,вкусните си ябълки и легендата за Ферхат и Ширин.Името на града идва от кралицата на амазонките Амасис. Бил е дом на много цивилизации от хетите до наши дни. Много от султаните на Османската империя са получили образованието си в училищата на града.Тук има старинни имения, джамии ,кервансараи , училища и замъци . Ще посетим крепостта на Амасия на планината Харсена, царските каменни гробове – 18 на брой в долината , 5 от тях са изкопани в скалите и са свързани със стълби със замъка Амасия.Ще видим имението Хазеранлар с малка художествена галерия и етнографски музей, ще се насладим на красивите къщи на Амасия по протежението на реката Йешил Ърмак Продължаваме с пещерата Магара / огледалната/ от елинистичния период с фрески от Византийската епоха. Ще посетим Йеди кулар – райско място за повече от 34 вида птици. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Амасия – Хатуша - Чорум.
Километри за деня: 92 км Чорум, правилното място за тези, които са любители на историята и археологията. Той е разположен в област, която съчетава два географски района на Черно море и Централен Анадол.. Той е един от основните центрове на ранната хетската ера. Hattusas също е в списъка Чорум днес е прекрасна и модерна област с богати природни, културни и икономически ресурси. Регионът е известен с най-вкусния печен нахут. Но най- голям интерес представлява древната столица на Хетите ,чиито руини ще посетим. Хатуша е столицата на древната Хетска империя, съществувала в края на Бронзовата епоха. Намира се близо до днешното селище Боязкале (старо име: Боязкьой), по бреговете на река Къзълърмак (на хетски: Марашантия, в античността известна като Халиш), в централната част на Анадола. Хатуша е включена в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1986 г Вечеря. Нощувка

Ден 7: Чорум – Ескишехир.
Километри за деня: 475 км Закуска в хотела . Пътуваме за Ескишехир Ескишехир в превод от турски означава „Стария град“. Ескишехир е с население малко над половин милион души. Намира се в Анадола, но противно на очакванията има модерна европейска визия и се е превърнал в едно от любимите места за туризъм в Турция. Това е столицата на селджукските турци при пристигането им в Анадола . Музеят на восъчните фигури се намира в Стария град на Ескишехир. Любопитното за него е, че фигурите са изработени от кмета на града и негови помощници. Музеят е една от гордостите на местните, а входът е символичен и достъпен за всеки . Етнографският музей също е сред забележителностите, които трябва да посетите. Тук има кът, специално отделен за Настрадин Ходжа, познатият ни герой от историите за Хитър Петър. Освен това има специална изложба на стъклени скулптури за почитателите на изящното изкуство. Парк Сазова е най-популярната забележителност в Ескишехир. Разположен е на площ от 400 000 кв.м. Вечеря. Нощувка .

Ден 8: Ескишехир - Бурса
Километри за деня: 155 км Закуска в хотела. Пътуваме за Бурса – известен като зеленият град. Разходка из Бурса – първата столица на Османската империя, градът с множество термални извори, разположен на пътя на коприната, в подножието на планината Улудаг, където се намира най-известният зимен спортен център в Турция. Пешеходна обиколка на Бурса – Зелената джамия, Павилиона на Ататюрк, Термалните бани, парка на културата, археологическия музей, гроба на падишах Осман – основателя на Османската империя, Театърът на сенките , сладкарница Узай и още .Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Бурса – Варна
Километри за деня: 650 км.

Допълнителна информация

 
 

Офертата е предоставена от Агенция Елени Травел

Елени Травел организира екскурзии и почивки в чужбина. Превод и легализация на документи.

Адрес и Контакти

 • гр. Варна ул. Мусала 6
 • 0884 885 181, 0889334342
  • Понеделник до Петък
  • 09:00 - 17:00
  • Събота и Неделя
  • Почивен Ден
Агенция Елени Травел Карта

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола

За 2297  дни публикувахме 41,205 оферти и Ви спестихме 18,959,174 лв. 

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола