Офертата, която разглеждате, е изтекла! Виж още избрани категории оферти за теб

В момента сме ви локализирали в гр. Национални. Изберете вашия град от тук.

Офертата, която разглеждате в момента е за гр. Варна

"Дон Жуан или Любовта към геометрията" само за 7,49 лв във VIP места на 26.11-19ч. от Драматичен театър Варна - Основна сцена!

749 лв. 15.00лв.

Поръчай Отново

"Дон Жуан или Любовта към геометрията" само за 7,49 лв във VIP места на 26.11-19ч. от Драматичен театър Варна - Основна сцена!

 • 15.00лв
 • 7.51лв
 • 50%

Офертата изтича след:

  • 00часа
  • 00минути
  • 00секунди
 • 52 Купени ваучери
7.49лв.

Забавлявай се с пикантния живот на най-големия ухажор Дон Жуан. Мит ли са хилядите жени, попаднали в плен на прелъстителя? Каква е тайната на неговия чар и каква е цената, която знаменитият любовник трябва да заплати?

Можеш да научиш отговорите, докато се забавляваш с театралния спектакъл "Дон Жуан или Любовта към геометрията" на 26.11 за 7,49 лв. - 19 ч. от VIP места на ОСНОВНА СЦЕНА в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" -Варна. Провокативната пиеса е от Макс Фриш, а режисьор на представлението е Георги Михалков.

Условия за ползване:

Условия:

 • Ваучерът е валиден за един човек за едно представление на 26.11.2012
 • Когато закупите ваучера трябва да отидете с него на касата на театъра,за да ви издадат билет
 • Продължителност 2 часа и 20минути.
 •  Редовете за клиенти на Rio.bg са от 10 до 15-ти ред,това са VIP места!

Работно време на каса:

 • 11-14ч и 15-19ч. всеки ден
 • събота 11-18ч.
 • неделя почива

Любопитно:

Предистория на постановката

Предложих това заглавие на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” още преди 12 г., с идеята още тогава да събера драматичния и оперен театър в едно. По автор трябва да има оркестър на сцената, но ангажирането на хора от операта за тази цел се оказа трудно, въпреки че директорката на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова ми оказа съдействие. В крайна сметка двама музиканти от Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна ще участват в записите на музиката. Имам и обещанието за подкрепа от такива известни имена като Стунджи, Венци Благоев, Петър Момчев, така че убеден съм, ще се случи най-доброто. Музиката, която в творбата и в моята постановка е много важна, специално написа Веселина Драголова-Данаилова, основателка на Квинтет Еуфония и композитора, с който работим в тандем от години Иван Драголов.

Дон Жуан или Цената, на която не живееш като другите

След Иисус Христос най-много интерпретации в западното изкуство има по темата за Дон Жуан. За Макс Фриш най-интересна е разликата между човека и митологията. В основата на всички митове стои реален човек, независимо в какво се е превърнал той след време. Пиесата пресъздава легендата за Дон Жуан, за движението му от обикновен (или не толкова) млад човек към Дон Жуан и легендата за Дон Жуан, който заживява своя друг живот. Това е пиеса за индивидуализма. За цената на индивидуализма. Цената да не лъжеш, да не живееш като другите. Дон Жуан, въпреки легендарния си живот, плаща за това висока цена. За главната роля се спрях на Владислав Виолинов, който играе от доста години във Варненския драматичен театър, но едва сега публиката ще оцени неговия талант по достойнство и дори бих казал – за първи път ще го види истински!

От еротичното до интелектуалното

Трудностите в постановката идват както от участието на много хора, така и от самата творба, която съдържа едновременно интелектуални, но и зрелищни моменти, еротика и насилие. От актьорите се изисква да боравят с оръжие, да бъдат сръчни, да се движат добре, като в същото време да са са достатъчно интелигентни, за да разбират посланията на пиесата и да я интерпретират в нейната дълбочина. Най-голямото предизвикателство се състои в това да успеят да пресъздадат еротичния момент, който е обратно пропорционален на интелектуалния. Да не забравяме, че фабулата обхваща общо 20 години от живота на героите в 5 действия. Става дума за едно наистина много трудно за инсцениране драматургично произведение, което в крайна сметка и не всеки театър може да си позволи.

Уникалните театрални школи на Варна

По време на репетиционния процес осъзнах, че младежките театрални школи във Варна са едно уникално явление. В сравнение с други български градове Варна притежава истинско богатство с театралните школи на Стоян Радев, Христо Христов, Валентин Митев, Свилен Стоянов, „Златното ключе”, „Театър Щурче”. Работя с подбрани деца от тези формации още от края на ноември м.г. Те минаха през много интензивен курс на обучение, занимаваха се с пластика, фехтовка и сценичен бой и какъвто и да бъде професионалният им избор след време този опит със сигурност ще им бъде полезен. Общо около 25 деца подготвих, от тях 14 излизат на сцената, но във всеки един момент могат да бъдат заменени от останалите. Техните функции са универсални, те играят всички роли – музиканти, охранители, прислужници, проститутки, старогръцки хор и т.н., като на всеки се падат по 5-6 роли средно. На сцената присъстват много млади хора и това ме радва, защото театърът е жив, когато в него има приемственост. Не бих искал да пропусна тук и изключително добрите млади професионални попълнения във варненската трупа - Гергана Плетньова, Мариела Станчева и Пламен Петков. Като цяло Драматичен театър „Стоян Бъчваров” притежава огромен потенциал.

Галерия

Офертата е предоставена от Драматичен театър Варна

Драматичен театър “Стоян Бъчваров” е репертоарен театър. В продължение на девет десетилетия той води успешен диалог със своята публика, търси нови форми на театралния език при реализирането на пиеси както от световната и българската класика, така и от съвременната драматургия. Всеки творчески сезон ДТ “Стоян Бъчваров” поддържа в афиша си по 14 заглавия, 6 от които премиерни, като всеки месец посреща в своите салони по 3 500 зрители.

Варненският театър е обърнат с лице към всички възрастови групи, но преимущество имат спектаклите адресирани към младата публика. През последните няколко години млади български режисьори и сценографи срещат разбиране и възможност за реализиране на неконвенционалните си творчески проекти на Варненска сцена. Варненският театър е домакин на Международния театрален фестивал “Варненско лято”, който се провежда всяка година между 1 и 11 юни.

На варненска сцена са започнали творческия си път много известни актьори. Днес постоянният творчески състав наброява 22 актьора. Трупата е силна, професионална, с голям творчески диапазон. Най-изявените български режисьори с удоволствие работят на варненска сцена заради добрата работна атмосфера и творческата толерантност между поколенията, утвърдени през годините.

Драматичен театър - Варна е млад по дух театър, който приема предизвикателствата на времето и съвременните тенденции в изкуството. Той не се страхува да прекрачи отвъд познатото, отвъд традиционното разбиране за театър. Неговата цел е създаването на продукция, която достойно да участва в диалога между културите на страните от Европейската общност.

Адрес и Контакти

 • http://www.dramavarna.com/
 • гр. Варна гр.Варна;площад "Независимост"1 Драматичен театър "Стоян Бъчваров"
 • 0888 *** ***, 0884 *** ***
  • Понеделник до Петък
  • 11:00 - 19:00
  • Събота
  • 11:00 - 18:00
  • Неделя
  • Почивен Ден
Драматичен театър Варна Карта

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола

За 2265  дни публикувахме 40,156 оферти и Ви спестихме 18,821,293 лв. 

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола