Релакс и комфорт на планина

Защо да изберем почивка на планина

Факт е, че хората в планинските райони са по-здрави, по-издръжливи и живеят по-дълго от хората в равнините, като запазват активността си и в по-късна възраст. Естествено, не може всички да се заселят в планините, но може да се постигне пълен релакс с почивки на планина, при това сред удоволствия и комфорт като например в Банско.

Апартхотел Лъки Банско Стаи

Основният фактор за по-доброто здраве в планината са чистият въздух и движението по различни терени и наклони, което се отразява благоприятно на дишането, кръвообръщението, мускулите, ставите, костите. С увеличаването на надморската височина въздухът се разрежда, като кислородът намалява. Макар и изненадващо за мнозина, това е добре за организма. В разредения въздух слънчевата радиация е по-силна и убива редица вредни микроорганизми. По-малкото съдържание на кислород променя работата на органите и системите, активира резервните сили на тялото. Дишането става по-учестено, подобрява се белодробната вентилация и приемът на кислород се повишава, а усилването на сърдечната дейност подобрява кръвообръщението. Така тъканите по-бързо се снабдяват с кислород.

Разбира се, говорим за курортни височини, след тях реакцията на организма е друга и е наложителна алпинистка тренираност. Чистият планински въздух се препоръчва за лекуване на много заболявания - астма, сърдечно-съдови болести, кожни и т.н. Освен това планината въздейства и психически. Изумителните изгледи към величествени върхове, покрити с вечен сняг, шеметно спускащи се отвесни склонове, вековни гори - всичко това вдъхновява, зарежда с енергия, със сила и приповдигнати чувства. Така се прогонва стреса, който днес е в основата на повечето заболявания.

При всичко това планинските курорти като Банско предлагат идеални условия за семейна почивка. Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди например, освен лукса, всевъзможните улеснения и развлечения, има и специална политика за семейства с по-малки или по-големи деца: възможности за безплатни настанявания, занимални с професионални детегледачки, забавления с аниматори, неограничен интернет, телевизия, безплатни игри, компютърни зони и т.н.

Банско - запазената марка за туризъм в световен мащаб

Банско е запазена марка за планински туризъм и релакс не само у нас, но и в международен мащаб

Апартхотел Лъки Банско СПА център

От пет години насам курортът получава най-престижното признание в бранша - наградите на Международната ски академия, които са като "Оскар"-ите в киното. Те се връчват в Кицбюел, Австрия. За тях всеки път се състезават повече от 200 топ курорта. При тази конкуренция само девет са го получавали 5 пъти от 5 възможни и Банско е един тях. Така българският курорт се нарежда заедно с Кицбюел, Вал Торенс във Франция, Роза Хутор в Русия, Оре в Швеция, Трисил в Норвегия Диър Вали в Америка.

При това финансово-икономическите изследване с потребителска насоченост в бранша сочат, че Банско е най-евтин от елитните ски курорти в Европа и най-изгоден за семейна ваканция. Такива анализи цитират „Дейли Мейл“, също и „Дейли Телеграф“, „Ди Цайт“, „Дойче Веле“ и др.

През зимата Банско предлага отлични възможности за ски и сноуборд, като е помислено и за начинаещите. За тях са подходящи 30% от пистите, като има много ски училища, даже и детска градина, под наем се осигурява пълна екипировка. От трасетата 45 на сто са за напреднали, останалите писти за професионални състезатели, като има възможност за комбиниране на трасета с различна трудност.

През лятото в Банско може да се насладите на планински преходи, лов, риболов, екстремно спускане с лодки по Струма и Места, конна езда, планинско колоездене, скално катерене и др. През лятото много посещаван е развлекателният комплекс на Бъндеришка поляна, където има 400-метрова водна пързалка, спускане с гумени шейни по улей и много други.

Тези емоционални изживявания могат да се съчетаят с неповторим комфорт и СПА-удоволствия с безплатен фитнес, джакузи, басейни, парни бани и т.н. Тук например могат да се намерят СПА процедури от Холивуд с голям и бърз разкрасителен ефект, както и терапии за лечение на неврологични заболявания, белодробни, кожни, движателни, гинекологични и много други.

За 4306  дни публикувахме 109,547 оферти и Ви спестихме 24,370,877 лв. 

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола