Екскурзия за Фестивала на Пегланата колбасица в Пирот! Нощувка, закуска, вечеря с жива музика в Етно село Стара планина + транспорт и посещение на Темски манастир, от Арива травъл
За Фестивала на Пегланата колбасица в Пирот! Нощувка, закуска, вечеря в Етно село Стара планина + транспорт
Ваучерът включва още:
Двудневна екскурзия до Пирот, Сърбия за Фестивала на Пегланата колбасица на 27 Януари 2023г.! Нощувка, закуска, вечеря с жива музика в Етно село Стара планина + автобусен транспорт и посещение на Темски манастир - за 168лв. на човек, с капаро 16,80 лв
Ваучерът включва:
•Транспорт с туристически автобус;
•Пътни и гранични такси;
•Нощувка в Етно село Стара планина със закуска и вечеря в механата с напитки без ограничения и жива музика;•Екскурзоводско обслужване;•Медицинска застраховка.Ваучерът не включва: •Входна такса за фестивала - 400 динара /1 лв= 60 динара/;•Разходи от личен характер.
Повече за хотела
Далеч от шума, селото излъчва спокойствие и тишина, което го прави идеално за почивка и релакс.
Разстояние: 290 км от Белград, 60 км от Ниш, 35 км от Пирот, 70 км от Зайчар
Програма на пътуването
Отпътуване в 07:30 от Пловдив /OMV Санкт Петербург/, в 08:00 от Пазарджик /хотел Елбрус/, 09:45 от София автогара Сердика - КПП Калотина - Пирот. Пристигане в Пирот. Свободно време за обяд и разходка. Около 15:00 отпътуване посока Темски манастир и посещение на манастира. След това отпътуване посока с.Кална в Етно село "Стара Планина". Настаняване в етно село „Стара планина“. Вечеря в механа с богато меню и напитки без ограничения и жива музика. Нощувка.
2 ден:
Закуска. Отпътуване за Пирот. Посещение на „Фестивала на мачканата луканка“, където ще можем да дегустираме луканки, сушеници, пастърми, млечни произведения, бели и червени вина, различни видове ракии. Ще има възможност за закупуване на колбаси, млечни произведения, вина и ракии. Свободно време за разглеждане и дегустация на невероятните месни изкушения. Този вид колбас е произведен от най-висококачествени меса, смесени пикантни подправки. Кобасицата се произвежда още от времето на Османската империя. За Пеглана кобасица се използват внимателно подбрани парчета от козе, овче и говеждо месо, без свинско. Пеглана кобасица трябва да се консумира гореща, за да може да се усети специфичният вкус на подправките. Температурата при производството на кобасицата трябва да бъде ниска (+5 градуса по Целзий ). Затова най-добрият период за производство е от началото на ноември до края на декември. През периода на съхнене колбасите на всеки два дни се пресоват, ето защо този вид наденица се нарича Пеглана кобасица (пресована, изгладена) и по този начин се оформя като подкова. Около 16 часа отпътуване за Бълария. Пристигане в късно вечерта.