Къща за гости Заркова Къща Жеравна - Обновени Оферти и Цени в Rio.bg

Точно в подножието на гората ще намерите Къща за гости Заркова Къща, построена преди около 200 години от заможна Жеравненска фамилия. За къщата има писана история и дори песен за мома Кина - младата и красива стопанка, преживяла тъжна нещастна любов. Къщата лесно ще откриете, като тръгнете към църквата „Св. Николай Чудотворец” и изминете още 20-30 метра нагоре по стръмната уличка. За автомобилните туристи - ориентира е: най-горният път от тройния разклон в началото на селото, който води до къщата след малък и стръмен завой.

Стаите в Къща за гости Заркова Къща са построени изцяло в духа на старата архитектура, но в нов вариант. Всяка от тях има собствена тераса с уникална гледка. Цялото село и Балкана до където стига погледа ти са като на длан пред теб. Другото им съществено качество е , че непосредствено зад тях започва борова гора и въздухът е уникален. А шепотът на боровата гора при вятър действа като приспивателно средство.

Къща за гости Заркова Къща разполага с малък СПА център, който се състои от сауна, парна баня и релакс зона. Очаква се в близкото бъдеще да разполага и с плувен басейн.

Къщата разполага с оборудвана и обзаведена механа за 28-30 души, с кухня притежаваща необходимите удобства за самостоятелно приготвяне на храна от туристите. Оборудването включва - хладилници и фризер, печка с 4 котлона на газ и фурна на газ, както и малка фурна на ток отделно, миялна машина, кафемашина, ел.чайник, и дребна техника. Съдовете и приборите са разчетени на броя места в залата. Любимо ястие и гвоздей на програмата при групови празнувания е печено агне или прасенце на фурната, когато има майстори в групата. В залата има камина, която е чудесна притегателна сила за гостите в по-студените дни, а освен това често използвана и за барбекю - красиво, романтично, уютно и удобно за цялата компания. Ползването на механата е обикновено включено в стандартната цена.

Вечерите тук през лятото са прохладни, а зимата приятно топли, защото механата е отоплена и от парно. В някои часове на деня е приятно и да се погледа телевизия тук като лоби, както и да се играят тихи игри с децата.

Къща за гости Заркова Къща ви очаква.

Активни оферти

Изкупени оферти

За 3808  дни публикувахме 86,524 оферти и Ви спестихме 24,126,488 лв. 

вход в Rio.bg

За да оставите коментар трябва да сте логнат потребител!
Нямате регистрация, направете го тук.
Забравена парола